3 stappen naar de eerste schoentjes voor jouw baby en peuter

3 stappen naar de eerste schoentjes voor jouw baby en peuter

Je zet jouw eerste stapjes als ouder van je baby. Je bent voorzichtig, zorgzaam en ook onzeker. Al van bij de start krijgen de voetjes van je kindje de aandacht die ze verdienen. Je dekt ze goed toe. Doet sokjes aan. Je ziet veel tips en tricks verschijnen over de eerste schoentjes. Je krijgt goede raad van je vriendinnen. Raad die ver uiteenloopt. Hoe weet je nu wat het beste is voor de voetjes van jouw kleine spruit? Wij zetten de 3 stappen naar de eerste schoentjes voor jouw baby en peuter op een rij. 

 

Stap 1: zachte parkschoentjes voor warme voetjes 

Heeft een baby echt al schoentjes nodig? Het antwoord is ja. Uiteraard geen schoenen met een harde zool. Want jouw baby zet nog geen enkele stap op de grond. Wel zachte en soepele parkschoentjes. Die geven meer bescherming en warmte dan sokken. En bieden genoeg ruimte voor de voetjes om aan eigen tempo verder te groeien. Het gaat snel. Voor je het weet gaat je baby de wereld ontdekken. Kruipen, glijden, rollen. Het leven is zo boeiend. Met de parkschoentjes aan kan je er met een gerust gemoed tegenaan. Je weet dat de voetjes goed zitten. Ga je ergens op stap met de buggy of draagzak? Dan bieden de parkschoentjes een extra warm laagje rond die schattige babyvoetjes. 

Wil je de juiste parkschoentjes voor jouw baby? Kom langs bij Kadee Kinderschoenen en krijg het advies dat je zoekt. 

 

Stap 2: préstappers voor de eerste stapjes met steun 

Tijdens het kruipen zoekt je kindje steun. Even trekken, op de beentjes duwen en hop. Jouw kleine spruit staat recht. Wat een plezier brengt dit met zich mee. Wacht eens, je kan die voetjes verzetten. Met houvast aan de tafel, aan je hand of aan het loopwagentje stapt je kindje rond. De parkschoentjes zijn verleden tijd. Hier komen de préstappers. Soepele schoentjes met een degelijke antislipzool voor nog meer stapplezier. De botten en spieren krijgen nog steeds de ruimte om te ontwikkelen. Jouw kindje heeft meer houvast en kan beter tegen een stootje of een koude vloer. Hoor je vaak het advies om je kindjes op blote voetjes te laten stappen? De préstapper heeft hetzelfde effect met nog eens extra bescherming erbovenop. 

Kom snel naar Kadee Kinderschoenen voor de veiligste eerste stapjes met steun. 

 

Stap 3: alleen stappen met de eerste stapschoentjes 

Er is pas echt sprake van de eerste stapjes als je kleine kadee helemaal alleen de voetjes verzet. Een mijlpaal in de ontwikkeling. Als ouder blink je van trots. Het is natuurlijk een proces met vallen en opstaan. Het is ook het moment waarop je stilstaat bij het belang van de voeten. Die zullen een leven lang jouw kind op de been houden. Kies daarom alleen de allerbeste eerste stapschoentjes. Die hebben een soepele hiel en zool en bieden toch de nodige steun om goed te stappen. Laat je adviseren voor je juiste pasvorm en maat. Koop niet lukraak schoenen op de groei. Ga voor schoenen uit natuurlijke en ademende materialen. Leg de juiste basis voor het verdere leven van je kind. 

Krijg bij Kadee Kinderschoenen het juiste advies voor de beste eerste stapschoentjes voor jouw kind.